top of page

Jäälyhdyt


Eilen vietettiin ensimmäistä adventtia ja näin ollen sytytettiin myös ensimmäiset adventtikynttilät. Nyt saa myös luvankanssa asentaa kyntteliköt ikkunoihin, meillä ne tosin ovat koristaneet kotia jo viikon ajan. ;) Kynttilät ja erilaiset jouluvalot tuovat valoa tähän niin pimeään vuodenaikaan.

Perinteinen jäälyhty on ihana tunnelman luoja talviselle pihalle. Pakkaspäiviä odotellessa, kannattaa kokeilla pieniä tuikuille sopivia jäälyhtyjä, jotka valmistuvat kätevästi pakastimessa. Näistä saa kauniin asetelman, vaikka parvekkeen pöydälle.

Ämpärin sijasta, astiaksi sopii esimerkiksi maitopurkki tai iso kertakäyttömuki, sellainen johon mahtuu tuikku sisälle. On hyvä, että tuikun ympärille jää tilaa, jotta jää ei sula heti ympäriltä. ;) Kauniin jäälyhdyn saat asettelemalla astian reunoille havunoksia, risuja tai vaikka kukkia.

Jäädyttämisessä kannattaa olla tarkkana, sillä pienet lyhdyt jäätyvät jo muutamassa tunnissa. Astiassa oleva vesi, ei saa jäätyä kokonaan, jotta tuikulle jää tilaa.

bottom of page