Seinävaate

17.12.2017

 

Erilaiset ryijyt ja seinävaatteet tekevät uutta tulemistaan ja niitä bongaa usein sisustuslehtien palstoilla. Myös me olemme ihastuneet tähän ihastuttavaan villitykseen. Koska hintaa uusilla seinävaatteilla on melko paljon ja kaapissa oli runsaasti erilaisia lankoja vanhoista virkkausprojekteista, päätimme kokeilla osaisimmeko tehdä sellaisen itse.

 

Seinävaatteen tekemiseen tarvitaan kudontakehys. Meillä ei tälläistä ollut entuudestaan, joten teimme sellaisen taulukehyksestä. Me ostimme halvan puisen taulukehyksen, jonka ylä- ja alasivuihin naulasimme pieniä nauloja 1 cm välein. Kierrä ohutta lankaa (esim. kalalankaa) kehyksen naulojen ympäri, siten että lanka on tiukalla. Kudontakehys on valmis!

 

 

Seinävaatteen tekemiseen, voit käyttää mitä vaan lankaa tai kangasta mitä kaapista löytyy. Esimerkiksi vanhoista farkuista tai lakanoista leikatuilla langoilla, saa erilaisia tekstuureja seinävaatteeseen. Meillä oli kaapissa runsaasti tavallista villalankaa eri väreissä sekä paksua vaaleanpunaista "läskilankaa".

 

Itse kutominen on helppoa ja mielestäni yllättävän nopeaa. Erilaisia solmimistekniikoita on monia ja niitä yhdistelemällä, saa pinnasta mielenkiintoisen. Kuvalliset ohjeet erilaisiin sidontatekniikoihin löydät esimerkiksi täältä.

 

Meillä meni tämän yksilön tekemiseen, suunnilleen kaksi iltaa. Joten jos muilta jouluaskareilta on aikaa, kerkeää seinävaate vielä vaikka lahjaksi läheiselle.

 

Rohkeasti kokeilemaan!

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

January 28, 2019

August 12, 2018

June 11, 2018

February 2, 2018

January 26, 2018

January 18, 2018

Please reload

AARE VISUALS OY
aare(at)aarevisuals.com
+358 50 490 6466
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
©: Aare Visuals Oy 2018