top of page

KEVÄT 2018 TAPAHTUMIA


Moi moi!

Avasin upouuden kalenterini puhtaat sivut alkuviikosta. Minulla on tapana rustata muistiinpanoja pitkin sivujen reunoja, ympäri kalenteria. Kynäni innostuu luikertelemaan lähes luvattomasti tyhjiin kohtiin. Iidan muistiinpanojen ulkoasu saa graafisuutta ja minimalistisuutta rakastavan mieleni haaveilemaan, että josko sitä seuraava vihko olisi yhtä kaunis. Sen sijaan, että spagaatin ja 12 kirjan lukemisen lisäksi olisin luvannut uutena vuotena kurillista kalenteria, aion antaa kynän vieriä minne se lystää. Vapaushan on luovuuden alku.

Tästä upeasta aasin sillasta pääsemme siihen, että tänä keväänä taas tapahtuu. Jaan tänne omia kalenterimerkintöjäni tapahtumista, jotka saattavat myös teitä kiinnostaa. Tämä postaus päivittyy varmasti kevään mukana. Laadin vinkit sisustajan ja ehkä hieman myös kuopiolaisen näkökulmasta.

TAMMIKUU

Kuopion taidemuseoon rantautui viime syksynä Ateneumin kiertävä näyttely; Suomen taiteen tarina. Jos et ole vielä näyttelyä käynyt katsomassa, on siihen aikaa 4.3.2018 asti. Omat nilkkurini suuntautuvat sinne tammikuun aikana.

HELMIKUU

6.-10.2. Tukholman huonekalu- ja valaisinmessut ovat yksi kevään omista suosikeistani. Messut ovat Euroopaan suurimmat pohjoismaisen muotoilun saralla. Tänä vuonna messujen kunniavieraana toimii italialaissyntyinen Paola Navone. Jos konsepti ei ole tuttu, niin kerrottakoon, että kunniavieras suunnittelee messujen aulan. Uskon Navonen tuovan uutta tuulta mukanaan aulan ilmeeseen. Jos hän on vielä suunnittelijana tuntematon, suosittelen kurkkaamaan Navonen suunnitteleman tehdashallin sisustuksen täältä. Olemme vierailleet messuilla eri vuosina kumpikin kerran aiemmin, ja tänä vuonna suuntaamme vihdoin yhdessä kohti naapurimaata. Messujen rinnalla kulkee myös Stockholm Design Week, jonka tarjonnasta löytyy lisää täältä. Näistä messuista kerromme noin kuukauden päästä jo kuvien muodossa.

24.-25.2 Rakenna ja Asu -messut on monelle kuopiolaiselle varmasti jo tuttu tapahtuma. Tänä vuonna päätimme vierailun sijasta sujauttaa näytteilleasettajan kyltit kaulaan. Meidät löytää messuilta osastolta E3. Pistä ajankohta kalenteriin ja tule moikkaamaan.

MAALISKUU

16.-18.3 Jyväskylän Rakennusmessut

HUHTIKUU

23.-29.4 Kuopio Design Week - viikon mittainen tapahtuma kätkee sisäänsä useita erilaisia ohjelmia, joista huutelemme täällä lähempänä tarkemmin. Tämä viikko kannattaa merkata muistiin, sillä saimme korvanappiimme tietoa, että mielenkiintoista ohjelmaa on luvassa.

bottom of page