top of page

Brownie mix -purkissa


Joulukalenterin 7. luukusta paljastuu täydellinen lahja herkkusuulle. Kiireettömät joulunpyhät ovat perinteisesti aikaa, jolloin kyläillään sukulaisten ja ystävien luona. Viemisiksi haetaan kauniita kukkia lähikukkakaupasta. Meillä joulukukan virkaa tänä vuonna toimittavat kauniit Brownie mix -purkit.

Brownie mix -ohje

½ tl suola

2 ½ dl jauho

½ tl leivinjauhe

¾ dl kaakaojauhe

1 ½ dl fariinisokeri

1 ½ dl sokeri

¾ dl tummasuklaa

¾ dl maitosuklaa

¾ dl valkosuklaa

100 g saksanpähkinä

Sopivan kokoinen purkki tämänkokoiselle seokselle on 1 litra. Aloita purkin täyttäminen pesemällä ja kuivaamalla se huolellisesti. Sekoita suola, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Pakkaa ainekset purkkiin tiiviisti, seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Puolet jauhoseoksesta

Kaakaojauhe

Loput jauhoseoksesta

Fariinisokeri

Sokeri

Tummasuklaa

Maitosuklaa

Valkosuklaa

Pähkinät

Lopuksi koristele purkki kauniisti haluamallasi tavalla, me käytimme puolukanvarpuja. Lopuksi kirjoita vielä lahjansaajalle ohjeet Brownien valmistamiseen.

Kaada purkin sisältö kulhoon ja sekoita huolellisesti. Sulata 150 grammaa voita ja anna jäähtyä. Sekoita kuiviin aineisiin sulatettu voi, kolme kananmunaa, 4 rkl vahvaa kahvia sekä 2 tl vaniljasokeria (tai 1tl vaniljauutetta). Sekoita hyvin ja kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25 – 30 min. Nauti!

Erityisen herkullisia Browniet ovat lämpinä, kylmän maidon kanssa nautittuna. ;P

bottom of page