top of page

HABITARE-MESSUOSASTON SUUNNITTELU

Yksi meille jokavuotinen syksyn alkamisen merkki on Habitare-messut. Sisustus-, huonekalu- ja designtapahtuma kerää yhteen joukon alan ammattilaisia, valmistajia ja sisustuksesta ylipäätään kiinnostuneita ihmisiä. Messuilla pääsee viimeistään hypistelemään uutuuksia ja saa vihjeitä tulevista trendeistä.

Pääsimme tänä vuonna suunnittelemaan Habitaren eettiselle alueelle asiakkaallemme osaston.

Tilaukseen kuului osaston suunnittelu, kasaus ja stailaus. Saimme ojentaa asiakkaille valmiin osaston viimeisteltynä. Näin näytteilleasettajat pääsivät astumaan suoraan itse työhönsä; markkinointiin.

Messuosastojen suunnittelu on jollain erityisellä tavalla meistä kiinnostavaa. Osaston suunnittelun mahdollisuudet ovat omalaatuiset ja esteettisyyden mieleenpainuvuus korostuu. Tämä projekti oli kuin meille tehty - monellakin tapaa.

Asiakkaamme Finnpartnership tukee eettisiä projekteja ja tällä kertaa he olivat tuoneet Suomeen kaksi sambialaista järjestöä; juurista ja lehdistä sisustustuotteita valmistavan Mumwa Craftsin sekä kupari- ja hopeakoruja tuottavan Freen. Molemmat järjestöt työllistävät sambialaisia käsityöläisiä. Järjestöjen ideana on tukea heikossa asemassa olevia naisia, kaukana kaupungeista ja kylistä asuvia käsityöläisiä sekä toimia reilusti ja ympäristöystävällisesti.

Vietin Sambiassa kolme kuukautta suunnittelijana opsikeluaikoinani, joten molemmat järjestöt olivat itselleni tuttuja jo entuudestaan. On ihanaa voida kertoa, että tunnen korien tekijät ja olen nähnyt koko prosessin raa´asta juuresta koriksi. Jos podin Sambia-kuumetta jo valmiiksi, voin kertoa, ettei tämä projekti ainakaan vähentänyt sitä.

Mistä kaikki alkoi? Lähdimme pohtimaan, miten saisimme kahden sambialaisen järjestön tuotteet parhaiten esiin ja minkälainen tila kertoisi juuri heidän tarinaansa. Muistaen kuitenkin messujen asiakaskunnan; suomalaiset sisustuksesta kiinnostuneet ja alan ammattilaiset.

Halusimme luoda selkeät puitteet, jotta itse tuotteet pääsevät loistamaan. Koko eettistä aluetta kiersi sama veden vihreä sävy, jonka kaveriksi toimme ripauksen saven sävyjä korostamaan vihreää ja muistuttamaan Sambiasta.

Pitkän osaston halusimme rikkoa keskeltä lieriön mallisella kalusteella, jonka päällä roikkui Mumwa Craftsin lampunvarjostimia ja koreja. Tuo kori ja varjostin kokoelma houkutteli ihmisiä kuvaamaan. Onkin tärkeää, että messuosastolla on jokin erityinen juttu, joka vetää katseet puoleensa.

Kun korit olivat löytäneet tilasta paikkansa, pohdimme pitkään, miten toisimme Freen tuotteet parhaiten esille. Suunnittelimme kiekkoja, jotka avaavat kaulakorujen ketjuja leveämmälle - jotta koru ei vain roiku suippona vaan asettuu ikään kuin se olisi kaulassa. Seinähyllyille ripottelimme käsirenkaita ja sormuksia kankaan sekaan katseltavaksi.

Halusimme säilyttää messuhallin oman betonilattian, sillä se toi sopivaa rouheutta ja afrikkalaista tunnelmaa.

Messuosasto on nyt purettu ja katsomme kohti uusia messuprojekteja. Meille jäi hyvä fiilis ja tärkeintä tietysti oli, että koko kolmen järjestön porukka oli tyytyväisiä kokonaisuuteen ja kokivat sisustuksen omakseen. Palkitsevinta tässä työssä on kerta toisensa jälkeen nähdä tyytyväisiä asiakkaita. Se kannustaa enemmän kuin ehkä arvaatkaan.

Kävitkö itse messuilla? Jos herää kysymyksiä osaston suunnitteluun, toteutukseen tai vaikka Sambiaan liittyen niin kommentoi tai laita viestiä - kerromme mielellämme lisää.

Terkuin,

Titi

bottom of page