top of page

SISUSTUSSUUNNITTELUA

Oletko kenties pohtinut, että mitä sisustussuunnittelu oikein on? Mitä se maksaa? Miten prosessi etenee ja mitä hyötyä siitä saa?

Tässä blogitekstissä vastailemme yllä mainittuihin kysymyksiin ja avaamme hieman sisustussuunnitteluprosessin saloja.

Suunnittelun hinta. Monen sisustussuunnittelutoimiston sivuilta ei löydy hintoja. Se johtuu siitä, että suunnittelua on kovin vaikea paketoida hintalapulla näkemättä kohdetta ja tietämättä asiakkaan tarpeista tarkemmin. Kohteiden koko, asiakkaan toiveet ja tarpeet ovat yksilöllisiä ja vaihtelevat paljon sekä vaikuttavat käytettävään tuntimäärään. Olemme silti sitä mieltä, että jotakin suuntaa hinnoista on kiva antaa jo nettisivuilla. Voit myös tarjouksen yhteydessä kertoa budjettisi suunnittelulle , jolloin tarjous luodaan sen pohjalta.

Meidän sivuilta löytyvät hinnat ovat tietysti esimerkkejä, ( pidätämme oikeuden muutoksiin) joten tarjouspyyntö on aina tarpeen. Hinnat antavat suuntaa palkkioista, mutta edelleen jokainen kohde ja asiakas on yksilöllinen. Aloitamme maksuttomasta kartoituskäynnistä, joka ei velvoita ostoon vaan auttaa meitä hahmottamaan tarkemmin tilasi ja tarpeesi suunnittelun suhteen.

Usein ajatellaan, että suunnittelu on kohtuuttoman kallista. Jos mietit suunnittelun hintaa esimerkiksi koko remontin budjettiin nähden, on se pieni osa kokonaisuudessa. Sen avulla saat varmistettua, että lopputulos on mietitty tarkkaan ja vältyt yllätyksiltä tai vääriltä valinnoilta. Suunnittelua on tarjolla erilaisia paketteja yksittäisistä neuvoista kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Liikutaan siispä satasien - tuhansien eurojen välillä. Aina ei tarvita koko kodin täysremonttia vaan riittää, että katsotaan kodin muutamaa tilaa kuten vaikka seinien pintamateriaaleja, mattoja ja muutaman irtokalusteen päivittämistä.

Miten suunnitteluprosessi etenee?

Ensimmäinen tapaaminen on usein kartoituskäynti, joka käydään suoraan kohteessa. Joissakin tapauksissa kohdetta voidaan katsoa esimerkiksi videon tai kuvien kautta. Parasta kuitenkin on olla asian ytimessä, itse tilassa. Näin saamme toistemme ajatuksista tarkemmin kiinni ja kohti toivottua lopputulosta.

Jos ja kun olet hyväksynyt tarjouksen voimme aloittaa työt. Pureudumme pohjapiirrokseen ja tilasi kokonaisuuden luomiseen. Teemme luonnokset suunnitelmista. Ne käydään läpi joko yhdessä kasvokkain tai sähköisesti yhteisen sopimuksemme mukaan. Luonnosvaiheessa sovitaan tarvittavista muutoksista ja päätöksistä, jotta projektia päästään viemään eteenpäin.

Luonnosvaiheen jälkeen tehdään muutoksia ja edetään sovituin askelin. Työstämme suunnitelmat valmiiksi ja palautamme sisustussuunnittelupaketin sähköisesti sekä tarvittavat materiaalit manuaalisesti. Luonnosvaiheen ja lopullisen palautuksen välissä olemme yhteydessä ja pidämme sinut ajan tasalla työn kulusta. Etenemme aina yhdessä sovitun suunnitelman mukaisesti, jotta olemme kaikki perillä prosessin kulusta.

Palaamme sisustussuunnittelun sisällön kanssa erillisellä postauksella, jottei tämä teksti laajene loputtomiin. Jos kuitenkin asia mietityttää sinua juuri nyt, laita meille viestiä niin kerromme mielellämme tarkemmin.

Mitä hyötyä on suunnittelijan palkkaamisesta?

Suunnittelijan palkkaaminen säästää tuntejasi, sillä yhtenäisen kokonaisuuden luominen vaatii tietysti aikaa. Etsimme puolestasi sopivat tuotteet, materiaalit ja sävyt. Jos haluat, voimme myös kilpailuttaa tuotteet sekä tilata ja toimittaa ne suoraan kotiisi. Suunnittelutyö ei ole pelkästään värien ja estetiikan pohtimista vaan myös mm. kalusteratkaisujen toimivuuden suunnittelua, materiaalien tutkimista ja vertailua.

Suunnittelijan kanssa vältyt virhe- ja heräteostoksilta, sillä valinnat suunnitellaan ja käydään yhdessä läpi etukäteen. Tähän auttaa myös suunnitelmista tehdyt luonnospiirrokset ja 3D-kuvat, joiden avulla lopputulos on helppo hahmottaa ennen materiaalien ja tuotteiden ostoa. Hutiostoksilta välttyminen tarkoittaa tietysti suoraan rahan säästämistä.

Näiden lisäksi meiltä välillä kysellään, että kuka sitä sisustussuunnittelua oikein tilaa? Sisustussuunnittelun tilaaja ei ole mysteerihenkilö. Onko siis olemassa tavallisia yksityisiä henkilöitä, jotka tilaavat suunnitteluapua? Paljastamme salaisuuden; asiakkaamme, nuo suunnittelua tilaavat ihmiset - ovat mitä erilaisimpia tyyppejä keskenään. Heitä yhdistää se, että he ovat ainakin tähän asti olleen hurjan ihania. Täytyy ehkä ollakin aika ihana, että avaa ovensa uudelle ihmiselle ja projektin tuomalle sisustusmatkalle. Sanoisin, että sisustussuunnittelua tilaavat ihmiset ovat sellaisia kuin sinä ja minä.

Joku on joskus sanonut, että suunnittelijan tärkein työkalu on korva. Suunnittelijan tehtävä on erityisesti kuunnella asiakasta ja tuoda esiin asiakkaan tyyli, tarpeet ja unelmat tilan suhteen sekä luoda suunnitelma annetun budjetin ja aikataulun mukaisesti.

Tärkeintä sisustussuunnittelijaa palkatessa on valita suunnittelija, jonka kanssa koet, että teidän yhteistyö on sujuvaa ja mukavaa. Arvostamme ja kunnioitamme meille annettua tehtävää ja on erityisen tärkeää, että asiakkaan ja suunnittelijan välillä vallitsee luottamus.

Jos herää kysymyksiä, niin laita rohkeasti viestiä tai soita. Avaamme mielellämme tarkemmin ajatuksiamme, prosessia.

Aurinkoista pakkaspäivää,

Titi ja Iida

bottom of page