top of page

Kirpputorilöytöjä

Onko teillä tapana kiertää kirpputoreja tai selata nettikirppiksiä?

Minulla kirppareita tulee kierrettyä säännöllisen epäsäännöllisesti muutamia kertoja kuukaudessa, Facebook-kirppareita selailen sitäkin useammin. Itselläni ostokset koostuvat hyvin usein vanhoista astioista tai muista sisustusesineistä. Myös vanhat tuolit ovat heikkouteni, joita on vaikea vastustaa, niitä alkaakin meidän asunnossa olla jo vähän joka kulmalla. ;)

Nämä ruskeat lautaset löytyivät syksyllä muutamalla eurolla savonlinnalaiselta kirpputorilta. Terrakotan väriset lautaset ovat tällä hetkellä yksi suosikki astioistani ja ne vilahtivatkin jo täällä bloginkin puolella joulukattauksessa.

Toiset suosikkiastiani ovat nämä ihanat syvät lautaset, jotka nekin taisivat maksaa vain euron kappaleelta. Pohjan leiman mukaan, lautasia on valmistettu Brasiliassa vuodesta 1910. Silti ne tuntuvat tällä hetkellä olevan jopa aika tredikkäät.

Vanha Arabian ruukku löytyi sekin muutamalla kympillä yhdestä Savonlinnan kirpputoreista. Minulla tulee harvemmin käytyä kiertelemässä Kuopion kirppareita, ehkä ajanpuutteen takia. Vieraillessani synnyinkaupugissani, piipahdan sen sijaan harvakseltaan katsastamassa tarjontaa.

Facebook -kirpparilöytöjeni parhaimmistoa on ehdottomasti tämä Thonet 82 -tuoli. Tuolissa on vielä alkuperaiset kankaat, jotka ovat varsin hyvässä kunnossa. Ajattelin kuitenkin, jossain vaiheessa verhoiluttaa tuolin uudella kankaalla, hieman omaan kotiin paremmin sopivaksi. Pitää kuitenkin rauhassa tuumailla mihin kankaaseen ja väriin päätyisin, vaihtoehtoja kun riittää. :)

Myös Titi oli tehnyt loisto löydön. Tämä pörröinen ihanuus on varmaan alun perin ajateltu matoksi, sillä sen molemmissa päissä on hapsut. Kokonsa puolesta ja muutenkin se sopii täydellisesti myös toimittamaan seinävaatteen virkaa. Tuohon tehtävään se taitaa myös Titin kodissa päätyä.

Välillä näköjään on lykästänytkin, mutta varsin usein tulee kirpputorilta lähdettyä tyhjin käsin. Mielestäni se onkin ehkä yksi parhaista jutuista (kierrätyksen lisäksi) kirppareiden kiertelyssä, että koskaan ei tiedä mitä aarteita kohdalle osuu. Monesti jo hieman ajan kuluttamasta tavarasta, voi pienellä ehostuksella ja puhdistuksella, saada lähes uuden veroisen.

Comments


bottom of page