top of page

STOCKHOLM FURNITURE AND LIGHT FAIR

Hejssan!

Ehkä olet jo Instangramin puolelta seurannut, että löysimme itsemme viime viikolla Tukholmasta. Oli jälleen se aika vuodesta, kun sisustusalan ihmiset juoksevat Älvsjön messukeskusta ympäri. Jaamme tänne hieman makupaloja kierrokselta.

Tukholman kaluste- ja valaisinmessut ovat alamme Pohjoismaiden suurimmat. Olemme molemmat vierailleet messuilla aiemminkin, joten tiesimme mitä oli luvassa; paljon katseltavaa, kipeät jalkapohjat, inspiroitumista ja uusia tekijöitä.

Alla oleva kuva on Asplundin osastolta. Nämä ihanat pöydät olivat koko jengimme suosikkeja. Ihania!

Messujen tarjonta oli tullut yllättävän tutuksi sosiaalisen median kautta jo ennen halliin astumista. Tämä oli meistä hyvä ja huono asia. Harva osasto pääsi yllättämään, mutta toisaalta ehti yleisen ilmeen ihastelun lisäksi keskittyä yksityiskohtiin tarkemmin.

Tukholman messut kattavat sisälleen laajan valikoiman eri huonekalu-, valaisin- ja tekstiilivalmistajia. Täysin valkeat osastot olivat harvinaisuus, toisin kuin muutama vuosi sitten. Osastojen seinät olivat lämpimät tiilen- ja viininpunaiset, mudan sävyistä sammuneisiin vihreän sävyihin. Tummien sävyjen kavereina toimivat heleät pastellin sävyt; vaaleanpunainen, mintun vihreä ja sininen. Yllä oleva kuva on Tarkettin osastolta. Osasto oli valittu messujen parhaimmiston joukkoon ja me olimme tuomariston kanssa samoilla linjoilla.

Tämä valkoinen osasto yllätti, sillä se oli ainutlaatuinen trendi-sävyisten naapuriensa joukossa. Olisitko pari vuotta sitten uskonut, että joskus mustavalkoisuus voi olla vähemmistössä?

Ja kuten tiedättekin, me pidämme kasveista. Vihersisustaminen oli saatu mielenkiintoisella tavalla esille. Yllä olevassa kuvassa Swedesen viherpolku, joka oli yksi meidän ehdottomista suosikkitiloista kokonaisuudessaan. Swedesen osaston lisäksi vehreyttä olivat hyödyntäneet hauskasti mm. Ege, Martela ja Iittala.

Virkistävää vaihtelua luonnon sävyjen keskelle toi Selettin värikäs ja villi ilme. Kieltämättä nämä apina- ja rottavalaisimet voisivat löytää meidänkin koteihin. Entä teille?

Arvokkuutta huokuva Kasthall oli jälleen tuonut mattonsa esille tyylikkäästi. Mattoseinien päissä oli peilit, jotka toistivat vierailijoita, toisia osastoja ja tietysti mattoja. Peili-idea oli toimiva ja matot pääsivät hyvin esille suurena pintana. Kasthallin mattokuume sen kuin yltyi.

Yllä olevat kaksi kuvaa ovat messujen aulasta. Vuoden 2018 aulan oli suunnitellut Paola Navone. Aula poikkesi hallien osastoista todella paljon, ja olikin yllättävä kokonaisuus erilaisia kulttuureja yhdistäviä esineitä. Raikas tuulahdus.

Pähkinän kuoressa, messuilta löytyi rutkasti pehmeitä sävyjä, samettia, puuta ja kasveja.

Meidän molempien henkilökohtaiseen makuun tämän hetkiset trendisävyt ja tyyli ovat kuuluneet jo pidempään, joten näitä tummanvihreitä, tammea ja punaisen sävyjä katselee mielellään.

Kävitkö itse kenties messuilla?

Jos Tukholman messujen anti on mennyt täysin ohi, löytyy paljon kuvia Ig:n #stockholmfurniturefair hashtagin alta.

Mukavaa viikkoa ja ihanaa ystävänpäivää <3

Comments


bottom of page