top of page

RAKENNA JA ASU MESSUT


Hei!

Meidän tammikuuta ja helmikuuta on maustanut kivasti oman messuosaston suunnittelu ja toteutus. Osallistuimme Kuopion Rakenna ja Asu -messuille toissa viikonloppuna. Ehkäpä tapasimme siellä?

Ajattelimme avata tänne hieman suunnitteluprosessia - miksi päädyimme juuri tälläiseen osastoon. Mikä oli suunnittelussa parasta ja mikä haastavinta.

Olemme tuore yritys, joten oli mahtavaa päästä tapaamaan ihmisiä ja kertomaan Aaresta. Osastomme idea oli olla ikään kuin mini-toimistomme. Halusimme luoda lämpimän, rennon ja kevyen tilan tulla vierailulle. Suunnittelun raameihin vaikutti tietysti tiukka ja pinkeä budjettimme.

Valitsimme Kuopio Hallista kulmapaikan, jotta saimme avaruutta ja valoa. Tämä paikka toimi meidän tarpeille hyvin. Suunnittelun lähtökohtana toimi toimintojen sujuvuus sekä miten tuoda esille yritystämme. Arvontaan osallistumisen, mallipalojen ja esitteiden tutkimisen oli oltava vierailijalle helppoa ja sujuvaa.

Seinät loivat yhtenäisen taustan kaikelle. Maalasimme ne Tikkurilan Ajopuu sävyllä. Emme halunneet värikkään logomme vuoksi lähteä huristelemaan villeillä väreillä seinissä, vaan luoda harmonisen taustan logolle ja sisustukselle. Ajopuu oli jo pitkään ollut haaveena testata, joten tässä sen sävyä päästiin vihdoin kokeilemaan käytönnössä. Itse olimme tuohon väriin tyytyväisiä ja se toi tilaan juuri sitä hakemaamme pehmeyttä ja lämpöä.

Lisäksi halusimme tuoda esiin tietysti nimen ja kiteyttää ajatuksemme sisustussuunnittelusta. Leikkautimme pahvista kuopiolaisella MooCB:lla sloganin sekä vanerista logon. Olen salaa fanittanut kyseistä yritystä Kuopioon muutostani asti, joten oli kieltämättä hienoa saada laittaa heille tilausta menemään. Lämpimät suosittelut, jos laserleikkaus tai mikä vaan pahviin liittyvä on mietinnässä. Henri ja Iita - yrittäjäpariskunta - loistavat hyvällä asiakaspalvelulla ja kekseliäisyydellä.

Pahvisista kirjaimista muodostui lause: "Luomme sinulle ja meille tärkeitä tiloja." Jokaisen suunnitteluprojektin lähtökohtana on luoda asiakkaamme näköinen tila, hänen tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Lähdemme prosessiin mukaan, kuin suunnittelisimme sitä itsellemme - yhtä tarkasti ja intohimoisesti.

Lasiset seinäruukut olivat tuliaisemme Tukholmasta. Nämä olivat kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista tuliaisista itselle.

Ideoita, miltä osasto voisi näyttää oli runsaasti. Lopulta käytännön, rakentamisen ja budjetin kannalta pohdittuna saatiin muodostettua lopullinen kokonaisuus. Koimme tilaratkaisun toimivaksi ja saimme kuulla positiivista palautetta myös vierailijoilta. Olimme lopputulokseen tyytyväisiä. Tästä toki poiki lisää ideoita seuraavalle kerralle.

Messuosaston suunnittelu oli inspiroivaa ja mielekästä puuhaa. Totesimmekin, että meidän unelmana olisi suunnitella osasto jollekin toiselle yritykselle. Osaston suunnittelussa pääsee pohtimaan yrityksen viestiä, brändiä, käytännöllisyyttä ja miten se palvelee parhaiten messuvierailijaa. Tila on siinä mielessä erityislaatuinen, että siellä vieraillaan kerrasta muutamaan ja suurin osa kävijöistä melko lyhyen aikaa. Eikä osastolle voi palata enää messujen jälkeen. Miten siis jäädä parhaiten kävijän mieleen?

Teetimme toisella kuopiolaisella yrittäjällä, Tulostamolla, julisteet muutamista 3D-visualisoinneistamme. Esille pääsi nämä kaksi herkullista kuvaa, jotka molemmat on tehty kyseisten kohteiden ennakkomarkkinointia varten. Tulostamon laatu oli myöskin erityisen hyvää ja sitä voimme suositella eteenpäin. Yksi parhaimmista jutuista tässä projektissa oli tavata paikallisia yrittäjiä. Inspiroivaa, miten paljon meitä on ja miten upeita tyyppejä yritysten takaa löytyy.

Mikä oli haastavinta? Epäilen, että hyvien ideoiden rajaaminen, sillä budjettia oli pidettävä silmällä. Onneksi niitä ideoita voi hyödyntää tulevaisuudessa. Pohdin rakentamisen sujuvuutta etukäteen, miten selviämme siitä. Se kuitenkin sujui hyvin, sillä Iidan taidot yhdistettynä ihaniin apulaisiimme oli korvaamaton. Iida onkin pyörinyt muutaman kesän raksalla ja sen kyllä huomaa loogisessa ajatuksen juoksussa ja tehokkaassa toiminnassa. Saamme olla kiitollisia kaikille apukäsille ja aivoille. Ihan mieletöntä, että ystävistä löytyy mm. sähkäri, joka töidensä jälkeen yhdistelee johtoja ja toimii tarvittaessa myös valokuvausmallina, kalastaja - jolta löytyy myös lihasvoimaa ja laskutaitoa, Aaltojen isä, joka pyyteettömästi auttaa milloin missäkin, sekä liian vähän kiitetty salainen taustavoimamme, tukijamme ja tulevaisuuden huippu rakennusarkkitehti, Iidan kaksoissiskonakin tunnettu moniosaaja.

Heräsikö kysymyksiä messuosaston suunnitteluun tai toteutukseen liittyen? Laita meille viestiä tai kommentoi alle, niin vastailemme mielellämme.

Ihanaa ja inspiroivaa viikkoa!

-Titi

bottom of page