top of page

ASUNTOMESSUT 2018


Pyörähdimme heinäkuussa asuntomessuilla Porissa. Asuntomessujen kuvia onkin pyörinyt somessa valtavasti heinä- ja elokuun ajan, joten tuntui jo ennen messuille menoa, että olisi nähnyt suuren osan kohteista. Kasasimme tänne tämän vuoden yksityiskohtia tiloista, jotka jäivät jollain tavalla meidän mieleemme.

Vihreä laajalla sävypaletilla on ollut pinnalla jo usemman vuoden. Eikä näilläkään messuilla jääty ilman kyseisen värin läsnäoloa. Vaikka me molemmat olemme tumman vihreän vannoutuneita faneja, ovat nämä pastellin ja petroolin sävyt vihreästä virkistäviä. Vihreä herättää usein vahvan reaktion ihmisissä puolesta tai vastaan. Väreissä onkin aina kysymys sävyistä ja usein (lähes aina) jokainen löytää jokaisesta väristä mieleisensä sävyn.

Pohdimme automatkalla kotiin omia suosikkejamme. Tämä Talo Lintulan rimapaneeliseinä nousi meidän kaikkien suosikkeihin - kaunis ja tyylikäs.

Tapettia nähdään nykyään asuntomessujen kohteissa yllättävän vähän. Tämä kaunis tapetti piristi yhden kohteen WC:n seinää. Maali on helppohoitoinen ja helposti vaihdettava pinta, mutta joskus tapetti tuo kaivattua pehmeyttä tai laajempaa sävymaailmaa tilaan. Hyvä pohjatyö ja oikeanlainen tapetti helpottavat, kun tapetti halutaan vaihtaa uuteen pintaan. Ja aina kannattaa pohtia, kuinka usein sitä vaihtelua lopulta kaipaa.

Yö taivaan kannen alla. Ihana idea lastenhuoneeseen. Aaren toimisto kannustaa kesällä ulkona nukkumiseen, joten tässä päästään jo sopivaan tunnelmaan.

Titin kolmen kärkeen pääsi ehdottomasti tämä Johanna Oraksen taideteos. Talo Haltiattaren julkisivu pääsi myös koko toimistomme suosikkien listalle. Myös sisustus ihastutti kokonaisuudellaan ja sopi maalausten kanssa täydellisesti yhteen.

Messut kaikenkaikkiaan olivat viime vuoden Mikkelin kokonaisuuteen verrattuna pienen oloiset. Näistä messuista jäi mieleen vahvasti erilaiset puupinnat ja pienet pihat tai niiden olemattomuus.

Niin asuntomessujen, kuin muidenkin vastaavien tapahtumien kohdalla sosiaalinen media on vuosien varrella hieman syönyt konkreettiselta vierailulta mielenkiintoa. Onko kukaan muu huomannut tai kokenut samaa? Tukholman messuilla tämä oli toisaalta myös etu, sillä alue on niin valtava, ettei aikaa ole tutkia jokaisen osastoa tarkasti. Sosiaalinen media syöttää kuvia jo ennen itse tapahtumaa ja sen aikana, niin, että usein tuntuu kuin bongailisi sisustuksia kuin julkisuuden henkilöitä. Toisaalta samalla osastoihin ja messukohteisiin saa etukäteisperehdytyksen, mikä laajentaa ainakin omaa tutkintakapasiteettia. Kun yleisilme on jo tiedossa, ehtii katseellaan tarkastella tarkemmin yksityiskohtia eivätkä aivot sumennu ensi yleisilmeen yllätyksestä. Eli puolensa aina kaikella.

Kävitkö messuilla ja mitä jäi käteen?

Lämmintä elokuuta,

Titi ja Iida

bottom of page