top of page

Silkkipaperikoriste

Erilaisia silkkipaperikoristeita on näkynyt sisustusblogeissa ja -lehdissä jo hyvän tovin. Hunajakennokoristeet ja pompomit ovat hauskoja koristeita aina lastenjuhlista joulukoristeiksi. Varsinkin tänä joulunaikana kaupoissa on näkynyt jos minkäkin näköisiä hunajakennokoristeita. Me päätimme kuitenkin kokeilla tehdä niitä itse. Suomalaisen kirjakaupan alennuslaarista löytyi valmista hunajakennopaperia, mutta jos tällaista ei satu kaupassa silmään, voi sitä tehdä myös itse silkkipaperista liimaamalla. Ohje hunajakennopaperin tekemiseen löytyy esimerkiksi täältä.

Koristeen tekeminen on varsin helppoa ja muodon keksimisessä voi käyttää vapaasti luovuutta. Piirrä hunajakennopaperin reunaan haluamasi kuvio puoliksi, esimerkiksi jos haluat valmiista koristeesta pallon, piirrä puolikas. Leikkaa piirtämäsi kuvio irti ja piirrä kolme samanlaista, leikkaamaasi kuviota apuna käyttäen. Huomio, että kennon kuvio tulee kaikissa paloissa samalle kohdalle. Leikkaa kuviot irti ja liimaa palat sivuista toisiinsa kiinni. Ennen viimeisen sivun liimaamista, lisää keskelle ripustusnaru. Tämän voi myös laittaa pienillä liimatipoilla kiinni koristeeseen. Tarvittaessa voit vielä siistiä liimattuja saumoja saksilla, jos palat eivät ole osuneet täysin kohdalleen. Liimaa viimeiset sivut kiinni toisiinsa ja koriste on valmis.

Mukavaa viikonloppua!

bottom of page