top of page

Kranssi vanhaan hengariin


Kranssit ovat olleet tämän joulun ehdoton hitti. Olihan sellainen saatava itsellekkin. Halusimme kuitenkin perinteisen pyöreän sijasta jotain muuta ja sidoimme hieman villin ja vapaan kaaren vanhaan hengariin. Hengarin saa helposti roikkumaan koukkuun tai kuten me, viritimme sen siiman varaan. Keittokomeron ovi piristyi kivasti tällä asetelmalla. Ovessa oli entuudestaan Ivana Helsingin vanha kortti.

Sidontaan tarvitset vanhan metallisen hengarin, jonka väännät haluamaasi muotoon. Me poimimme metsästä varpuja ja havuja eukalyptuksen kaveriksi. Eukalyptukset nappasimme ruokakaupasta matkaan. Sidoimme oksat ohuella metallilangalla. Varmasti tehtävään sopisi myös muukin huomaamaton lanka.

Nyt tekisi mieli tehdä myös perinteinen versio ja ehkä näitä hieman lisää. Kokeilimme tämän lisäksi myös pienempiä sidontoja, joissa hyödynsimme kasvien omia oksia. Niistä tuli melko suloisia. Titin instagramista (titiview) löytyy jollain tapaa koomisen hellyyttävä kranssi kolmio.

Joko teiltä löytyy kranssit ovelta?

bottom of page