top of page

Lupa herkutella


Luukku 21. Joulu on jo ovella ja pian on se aika kun saa herkutella hyvällä omalla tunnolla. Pullakranssi kuuluu perinteisesti monen suomalaisen joulupöytään ja niin myös meidän.

Tällä kertaa tuunasimme hieman perinteisen pullakranssin makua ja muotoa. Täytteeksi sokeri-kaneliseoksen sijaan raastoimme tummaa suklaata. Osa käyttämästämme suklaasta oli tavallista tummaa suklaata, osa oli kaapista löytynyttä Rainbown Caramel & Seasalt -tummaa suklaata.

Muoto saatiin aikaan kaulimalla kolme samankokoista pyöreää taikinalevyä, jotka kerrostettiin täytekakun tapaan. Ensin taikinalevy, sitten margariinia ja suklaata - taas taikinalevy, jonka päälle margariinia ja suklaata sekä vielä lopuksi taikinalevy päälle. Tämän jälkeen leikkasimme ympyrän ensin neljään osaa ristikkäin. Huom! Kuitenkin siten, että keskelle jää ehjä noin 5 cm halkaisijan ympyjä. Tämän jälkeen kaikki neljä muodostunutta osaa leikattiin vielä neljään osaan. Muodostuu 16 saman kokoista palaa, jotka on keskeltä yhdessä. Tämän jälkeen palat kieputetaan rullalle ja asetellaan halutulla tavalla. "Voitelu" kananmunalla ja pulla uuniin. Valmiin pullan päälle, voi ripotella vielä tomusokeria ennen tarjoilua.

Mukavaa päivää!

bottom of page