top of page

Nahkapaperikori


Luukku 22. On aika tämän joulukalenterin viimeiselle DIY -vinkille, sitten päästäänkin rauhoittumaan joulun viettoon (tai ehkä ei, vielä kun pitäisi joulusiivous tehdä ;D ) Teimme 15. luukussa nahkapaperista pussukuita, joita voi käyttää mm. kukkaruukkuina. Nahkapaperia jäi vielä reilusti yli, joten päätimme kokeilla mitä muuta siitä saisi aikaan. Nahkapaperi taipuu monenlaiseen askarteluun, pahvin ja kankaiden tapaan. Tälläkertaa siitä syntyi monikäyttöiset korit niin tarjoiluun ja säilytykseenkin. Tai voihan näistä tehdä vaikka lahjarasioita, jos lattaa kaksi hieman erikokoista koria vastakkain.

Nämä helpot korit syntyvät hetkessä. Ensin leikataan neliö pala nahkapaperia, meillä isomman korin palan koko oli 30x30 cm ja pienemmän 15x15 cm. Sitten leikkaa nurkista 45 asteen kulmassa keskustaa kohti halutun mittaiset viillot, tässä syntyy reunojen korkeus sekä pohjan koko. Meillä viillot olivat isommassa 11 cm ja pienemmässä 6 cm. Tämän jälkeen yhdistä kulmat esimerkiksi ompelemalla ne yhteen lankaa ja neulaa apuna käyttäen.

Vinkki! Jos sinulta ei löydy nahkapaperia, samanlaiset korit voit tehdä esimerkiksi huovasta tai pahvista.

bottom of page