top of page

Tammikuun valaisimet

Kirjoittelemme täältä lauantai-illan hämärästä.

Vaikka valon määrä on lisääntynyt joulukuusta, ovat silti kaikki valaisimet kotona kovassa käytössä. Päätimme jakaa listan meidän mielestä tammikuun kiinnostavimmista valaisimista.

Se on hautunut pitkään pöytälaatikossa, olemme tutkineet jokaisen suunnittelijan salaiset taustat ja kyselleet raadilta, miksi emme itse suunnitelleet näitä. No joo, ei vain, mutta valaisimien valitseminen oli haastavaa, sillä ihania valaisimia löytyy maailmasta lukemattomia. Päätimme rajata valikoiman tällä kertaa suomalaisten suunnittelijoiden tuotoksiin ja sellaisiin, joita löytää jälleenmyynnistä. Nouseeko jo mieleen omia valaisin suosikkeja?

Tämä ylimpänä komeileva valaisin on Timo Niskasen suunnittelema Loop. Sen minimalistisuus ja oivaltavuus ihastuttavat meitä. Pöytäkokoinen Loop sopii kivasti vaikka moderniin olohuoneeseen. Tätä jaksaa katsella.

Joukossa on oltava aina yksi seinävalaisin, eikös? Innoluxin Pasila on Juho Pasilan käsialaa. Tämä valaisin henkii 50-lukua ja voimme nähdä sen sujahtavan hyvin erilaisiin tiloihin.

Jatketaan Innoluxilla. Kyseisen yrityksen 2017 vuoden uutuuksiin lukeutuva Leiju muistuttaa hieman tattia, ja on kauniin keveä. Trendikäs nude ja grafiitin harmaa sopivat hyvin tähän sympaattiseen valaisimeen. Allekirjoittaneet antavat kukkasia lasisesta jalasta. Innolux on tunnettu muovisista valaisimistaan, mutta tämän materiaalitietoja lukiessa oli helpotus, että valaisimen jalka on lasia. Valaisin on Mari Isopahkalan suunnittelema. Isopahkalaa on ollut mielenkiintoista seurata vuosien varrella ja erityisesti hänen suunnittelemat valaisimet ovat puhuttaneet.

Lopuksi vielä tyylikkäät ja mielenkiintoiset Liuku-riippuvalaisimet. Maija Puoskarin suunnittelemista valaisimista oli vaikea valita ihaninta, ( upeita! ) joten suosittelemme tutustumaan hänen valikoimaansa. Liuku-riippuvalaisin on itsessään pisaranmuotoinen ja siihen saa lisättyä kuvassakin näkyvän lasikuvun. Juuri nyt kuvassa oleva malli sykähdyttää Aarelaisia kovasti. Liukua saa ostettua tanskalaiselta Materilta.

Kuvat löytyvät täältä: Loop

Tässä meidän nelikko. Halusimme nostaa suomalaisten suunnittelijoiden töitä hieman valoon ja samalla vilauttaa omia suosikkeja. Mitkä olisivat sinun Tammikuun kiinnostavimmat -listalla?

Näitä suomalaisia suunnittelijoita ei voi kuin vain ihailla. Sisustusarkkitehteina meillä on jatkuva tuotteiden etsintä päällä, joten on hauska välillä nostaa esiin löytyneitä vanhoja aarteita ja uutuuksia.

Valaistus on tärkeä osa meidän jokaisen arkea. Sisustussuunnittelussa valaistuksella voidaan tehostaa, piilottaa, korostaa ja kaunistaa. Valaistussuunnittelussa tuleekin olla tarkkana, sillä epäonnistunut valaistus voi pilata onnistuneen sisustuksen. Valaisin -sarjaa tulemme varmasti jatkamaan jossain vaiheessa tähyillen myös Suomen ulkopuolelle.

Tunnelmallisella valaistuksella höystettyä lauantaita.

bottom of page